Skip to main content

Slagerij Vercammen

Slagerij Vercammen staat in Olmen en ver daarbuiten al 20 jaar bekend om zijn zelfgemaakte lekkernijen. “Ruim 80% van onze producten is van eigen makelij. Daarvoor kregen we in 2014 van Unizo het ‘Handmade in Belgium’-label. We willen ons hiermee onderscheiden van de supermarkten. Voor ons dus geen eenheidsworst”, knipogen slager Guy Vercammen en zijn vrouw Leen.

De huisbereide gerechten worden erg gesmaakt door de klanten. “Zelfs vanuit de buurgemeenten komen ze hiervoor naar Olmen afgezakt. Het populairst zijn onze Olmse gehaktballen en schijven, zwarte pensen, hammen en patés. We hebben op dinsdag dan ook gehaktdag, op woensdag gehaktballendag en op vrijdag pensendag.”

“In die zelfgemaakte producten kruipt natuurlijk veel werk, maar dat hebben we er graag voor over. Kwaliteit komt ten slotte op de eerste plaats. We laten onze kinderen ook geregeld proeven. Als zij het lekker vinden, mogen we gerust zijn dat het écht goed is”, zeggen Guy en Leen trots.

Guy staat er ook om bekend dat hij geregeld zijn recepten verandert. “Zo lanceerden we onlangs onze Kempenham, een gerookte hesp met veel kruiden. Gebaseerd op de typische Oostenrijkse gerookte specialiteit, maar dan nog iets verbeterd (lacht). Het duurt drie maanden om zo’n ham te bereiden, maar het resultaat is dan ook om vingers en duimen van af te likken!”

Info:

Slagerij Vercammen,
Veldstraat 11 (Olmen),
014/30 02 89,
 

Facebook-pagina

Ook interessant voor jou