Skip to main content

Op safari in Balen

!!! wegens aanpassingen is de app momenteel niet functioneel !!!


Vanuit de Kruierie (12 km) of de Keiheuvel (16 km) vertrek je voor een fietstocht doorheen de habitat van de zebra, de gorilla, de flamingo en nog veel meer. Onderweg maak je kennis met deze kleurrijke dieren via originele doe-opdrachten, uitdagende quizvragen en - zoals dat hoort op safari - prachtige fotodecors.

Wie voert de opdrachten goed uit en wordt Ranger van elk dierenpark? De tocht is geschikt voor jong, oud en alles daartussenin. Eén lus afwerken duurt zo'n 3 uur, dus voorzie zeker drank en versnaperingen voor onderweg.

Wat: interactieve fietstocht met Messenger Chatbot
Lengte van de tocht: 12, 16 of 28 km
Startpunt: Recreatiepark de Keiheuvel (17de Esc. Lichtvliegwezenlaan 14
2490 Balen) of VC de Kruierie (Bevrijdingsstraat 12490 Balen)
Leeftijd: 8-99 jaar

Download Safari Balen kaart

Download Zonestrookjes

Maar voor je vertrekt, tref je thuis al enkele voorbereidingen:

1. Vraag een spelcode aan via volgende link (kies voor Safari in Balen): www.dasbox.be/spelcodes
2. Download de routekaart (voor de ouders) en strookjes met zoekopdrachten voor de kinderen (zie hieronder). Knip de strookjes met zoek zoekopdrachten uit en neem plakband mee om op het stuur van je fiets te kleven. Je kan de routekaart en strookjes met zoekopdrachten ook afhalen bij de Kruierie in plaats van thuis te printen.
3. Je hebt een Messenger-account nodig, gekoppeld aan een actief Facebookprofiel. Indien je hier niet over beschikt, dan kan je een account aanvragen door een mailtje te sturen naar info@dasbox.be.
4. Installeer Facebook Messenger op je telefoon en zoek naar “supersamdasbox” of tik m.me/supersamdasbox in op je browser.
5. Tik ‘Hallo’ en voer de spelcode in. Ranger Sam legt je dan uit hoe het spel in elkaar zit.
6. Krijg je geen reactie als je ‘Hallo’ tikt, dan is je Messenger Account niet gekoppeld aan een Facebookprofiel. Probeer met de Messenger Account van een ander gezinslid of mail naar info@dasbox.be.
7. Zorg ervoor dat je telefoon 100% opgeladen is voor je vertrekt en je eventueel een powerbank bij hebt. Het gebruik van de chatbot kan het energieniveau van de batterij sterk doen slinken, zeker als het toestel al wat ouder is.
8. Zoek een gepaste Safari-outfit bij elkaar en vergeet ook je verrekijker niet om de foto’s onderweg naar een hoger niveau te tillen.
9. Daarna kan je vertrekken naar één van de twee startplaatsen (de Kruierie of de Keiheuvel). Vergeet niet de routekaart en het strookje met de zoekopdrachten af te drukken en mee te nemen of af te halen bij VC de Kruierie !
10. Problemen bij het opstarten of onderweg? Contacteer dan deze hulplijn: 0485/85 85 86 of mail naar info@dasbox.be.
11. Spelen maar! Ranger Sam helpt je verder op weg.